Familial relationships are exceptionally complicated: the relationship that exists between couples, between parents and their children, between siblings, and of course between extended family.
חידוד כמה נקודות לגבי ויכוחים בתוך המשפחה
לפני שאתם נכנסים לוויכוח בתוך המשפחה, תעצרו שנייה ותשאלו את עצמכם:
עד כמה שווה לי כרגע להתווכח על הדבר הזה ולסכן פגיעה במערכת היחסים? עד כמה העניין הזה עקרוני לי מול עד כמה מערכת היחסים חשובה לי? כלומר, להחזיק בתודעה את מערכת היחסים הנוכחית, מול איך היא תראה אחרי הוויכוח. האם זה באמת שווה לסכן את מערכת היחסים בשביל הוויכוח הנוכחי? ברור שיהיו פעמים שהתשובה תהיה כן, שתרגישו שהעניין מאוד עקרוני לכם, ואתם לא יכולים להמשיך הלאה בלי לדון בו.
ואז השאלה הבאה תהיה איך אפשר להתווכח (או להעביר את המסר) בצורה הטובה ביותר בלי לרדת לפסים של חוסר כבוד ומבלי לפגוע בצד השני? כאן נכנס העניין של דיבור ממקום של "אני"."אני מרגישה ש…","לי קשה עם…כיוון ש…" והכי חשוב בלי האשמות (!!!) כי האשמות רק פוגעות בצד השני, מרימות להנחתה לפגיעה חוזרת ויוצרות אפקט של פינג פונג. אף גרוע מכך נרשמות בזיכרון של הצד הנפגע לפעמים אפילו לעד!!! אז בבקשה ממכם, לפני שאתם נכנסים לוויכוח תספרו מ 1 עד 10, תנשמו עמוק, ותשאלו את עצמכם את השאלות שכתבתי כאן בלי "את עשית", "אתה עשית" אלא רק ממקום של "החוויה שלי היא… " ואם כבר אתם נמצאים בוויכוח משפחתי: "בואו נחשוב איך אפשר לפתור את זה בצורה כזאת שכולנו נהיה מרוצים לפחות באופן חלקי" או "איך זה אפשרי עבורנו לשפר את המצב?" החשיבה תמיד צריכה להיות ממקום של "איך אני פותר את זה" ולא "איך אני מראה לצד השני שאני צודק והוא טועה".
לחיי מערכות יחסים מפרות בחייכם!