מתי מומלץ ללכת לאימון זוגי? | שולי זלצמן ביטון | מאמנת אישית בירושלים

מתי מומלץ ללכת לאימון זוגי?

אימון זוגי, כמו אימון אישי, מבוסס על זיהוי החסמים והקשיים הזוגיים, הצבת מטרות ברורות, ובניית תוכנית מוגדרת להשגת המטרות המשותפות. מדובר בתהליך קצר טווח אשר מתמקד בכאן ועכשיו ובמציאת פתרונות מהירים לבעיות אקוטיות.

באימון זוגי בני הזוג רוכשים מיומנויות של תקשורת פתוחה ומקרבת המאפשרת להם לשפר את ההתנהלות הזוגית שלהם.

הזמן הכי טוב לפנות לאימון זוגי הוא כאשר הויכוחים פחות דוחקים, ויש זמן ורצון לעבודת עומק של כל אחד מבני הזוג עם עצמו. המטרה היא לפתור קודם כל את החסמים/תקיעויות/פחדים/כאבים שכל אחד מהצדדים מגיע איתם מהילדות. לרוב, אנשים נכנסים לתוך הנישואים עם מטען רגשי סמוי (ברמת התת מודע) מבלי לפתור אותו קודם, מה שיוצר המון חיכוכים בתוך הקשר הזוגי.

רצוי מאד שכל זוג שמתחיל לחוות קשיים קטנים או אי הסכמות יפנה לאימון זוגי לפני שיהפכו לבעיות גדולות. בעיות לא נפתרות מעצמן וככול שידחיקו אותן או יתעלמו מהן הם ילכו ויתעצמו. ההמלצה שלי היא, לא לחכות שהקשר הזוגי ידרדר אלא ללכת לאימון זוגי כבר בשלבים מוקדמים כשרואים שיש פערים בתפיסות העולם שלכם.

אם חציתם גבולות אדומים אחד של השני (בגידות, קללות, התעללות רגשית/פיזית וכד') ואתם מרגישים אבודים בתוך הקשר, האימון הזוגי מאוד יכול לעזור לכם. פנייה של SOS מאד מתאים לאימון זוגי כיוון שיש אפשרות לעבוד עם כל אחד מהצדדים בנפרד ולהרגיע את הרוחות.

בנוסף, חשוב שכל זוג שעומד להתחתן ילך לאימון זוגי בנפרד טרם החתונה. ככל שתהיו יותר מחוברים לעצמכם, תוכלו להיות יותר אותנטיים בתוך הקשר הזוגי, להביע את עצמכם בצורה מתחשבת ולא לפחד מעימותים עם בן או בת הזוג. הרעיון הוא לפתור מהשורש את הבעיות שיש לכל אחד/ת לפני שמשלבים כוחות ביחד.

באופן כללי, אימון זוגי מומלץ מאוד לזוגות לפני נישואין, במהלך הנישואין, ולקראת פרידה או גירושים.

מתי מומלץ ללכת לאימון זוגי? | שולי זלצמן ביטון | מאמנת אישית בירושלים

חוזה זוגי

כשזוגות מתחתנים הם מאמינים בכל ליבם שהם עושים את ההחלטה הנכונה ושהם יוכלו לפתור את הבעיות שיצוצו לאורך הדרך. מכיוון שיש המון משתנים לא ידועים מראש וחוסר מודעות לקשיים שעלולים להיווצר, לא ניתן לצפות את העתיד של הקשר הזוגי. ברגע שנולדים ילדים כל חוקי המשחק משתנים והזוגיות משתנה לעד. הילדים הם משתנים לא ידועים מראש (אי אפשר לדעת איזה ילדים יוולדו ואיך הם ישפיעו על הקשר הזוגי). יש ילדים קלים, תינוקות שישנים בלילה, אוכלים, חייכנים ועושים חיים קלים להורים. יש תינוקות שלא ישנים בלילות, צורחים בלי הפסקה, חולים כל הזמן ולא נותנים מנוחה להורים. כמובן שגם המשך ההתפתחות של הילדים לא ניתן לצפות מראש.

לכן, חשוב ליצור בסיס זוגי יציב ואיתן לפני שמחליטים להביא ילדים לעולם. אחת התובנות החשובות הנחוצות להצלחת הנישואים היא שבני הזוג מגיעים עם דפוסים שונים מהבית. חלק מגיעים מרקעים שונים, מתרבויות שונות ועם נקודות מבט שונות על החיים. דבר זה יכול ליצור ויכוחים ואי הסכמות בתוך הנישואים. חשוב להבין שצריך ליצור דפוס שלישי משותף שהוא שילוב של שני הדפוסים שמגיעים איתם מהבית (ולא דפוס של אחד מהצדדים.)

לצורך כך, ניתן לערוך חוזה זוגי שבו מגדירים בכתב את הדפוס החדש:

  • תיאום ציפיות בין בני הזוג והגדרת התפקידים של כל אחד מהצדדים
  • התנהלות יומיומית בבית
  • טיפול בילדים ובבית
  • חיי משפחה
  • חיי חברה
  • שילוב של עבודה ופנאי

וכל דבר אחר שנחוץ על מנת למנוע חיכוכים ברגע האמת. ככל שתגדירו מראש יותר כללים, כך יהיה קל יותר להתנהל בתוך הזוגיות בצורה מיטבית ולהוריד את הויכוחים למצב מינימלי.

שולי זלצמן

מאמנת אישית (קואצ'רית)

התמחות במערכות יחסים, מוסמכת מטעם מכללת יוזמות
ואוניברסיטת בר אילן ומוכרת ע"י לשכת המאמנים.

 050-3831981 | shulibe.coach@gmail.com

he_IL
בואו נדבר על זה
היי ✿
איך אוכל לעזור לך?
דילוג לתוכן